5 fördelar med native-annonsering

5 fördelar med native-annonsering (”advertorials”)

Native-annonsering är en typ av marknadsföring som hela tiden växer i popularitet. Det har det gjort i flera år. Anledningarna är flera, men det finns också nackdelar – det kan uppfattas som kostsamt eller dyrt. Men om du har ok koll på din målgrupp, rätt KPI:er och gör rätt val av publicist/kanal kan det vara ett riktigt bra tillskott i din marknadsmix.

Allt fler företag inser fördelarna med att integrera annonser i en mer organisk och naturlig miljö för att få bättre resultat. För det är det Native-annonsering är: Annonser som matchar format och ton som omger dem (kontext). Det gör dem mindre störande och mer attraktiva för din målgrupp.

LÄS OCKSÅ: Vad jag menar när jag pratar om native

Här är några av fördelarna med att använda native-annonsering:

  1. Mindre störande
    Eftersom native-annonser matchar det omgivande innehållet upplevs de som mindre störande. De passar naturligt in i kundens upplevelse. Istället för att bryta kundens flöde med en traditionell display-annons kan en native-annons dyka upp som en del av en användares naturliga flöde. Det ökar chansen att läsaren faktiskt interagerar med annonsen, och i bästa fall hamnar där du vill.
  2. Ökad synlighet.
    Native-annonser är mer synliga än traditionella annonser, då banner-blindness inte slår lika hårt mot dessa. Uppenbara annonser i sidfältet, i flödet eller längst ner på sidan är lätt att missa, men native-annonser matchar innehållet och syns på ett naturligt sätt.
  3. Bättre engagemang.
    Native-annonser är mer benägna att få kundens uppmärksamhet och öka engagemang jämfört med traditionella annonser. Genom att annonsera på ett mer organiskt sätt kan företag skapa en mer meningsfull och intressant upplevelse för kunderna, vilket kan öka deras intresse för produkten.
  4. Högkvalitativ trafik.
    Native-annonser tenderar att generera högre trafik med kvalitet. Det, i sin tur kan leda till fler konverteringar (högre konverteringsgrad). Advertorials är mer benägna att nå kunder som på riktigt är intresserade av dina produkter eller tjänster, och därmed mer benägna att interagera med annonsen.
  5. Ökad trovärdighet.
    Native-annonser är mer trovärdiga eftersom de passar in naturligt med det omgivande innehållet. Användarna har större chans att lita på annonsen och känna att de faktiskt får ett mervärde av att interagera med den om den ser ut (och är formulerad) som övrigt ”infött” innehåll i publicationen, hemsidan.

Summering

Sammanfattningsvis så finns det många fördelar med native-annonsering. Det är en effektiv strategi som ökar synlighet och engagemang, vilket leder till högre konverteringar.

Behöver du hjälp?

Om du behöver ett bollplank, en strategi eller hjälp med produktionen av native-artiklar tar du kontakt med mig, så tar vi ett kort (kostnadsfritt) möte.

Har du missat? Så skapade jag årets branschblogg – steg-för-steg-giude!

Bild: Parker Byrd, från Unsplash

Rulla till toppen